Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: از ساعت ۲۴ دیشب آب زاینده‌رود برای پنجمین نوبت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان به مدت ۱۰ روز رهاسازی شده است. - اخبار استانها -

حسین وحیدا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان پیرامون اینکه همزمان با رهاسازی آب زاینده‌رود برای کشاورزان شرق اصفهان میزان برداشت‌ها برای باغداران و کشاورزی غرب استان بسته شده است، اظهارداشت: براساس تصمیمات جلسات کمیته چهارجانبه متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، صنف کشاورزان و شرکت آب منطقه‌ای اصفهان؛ میزان حجم و مدت زمان بازگشایی آب زاینده‌رود برای آبیاری نوبت پنجم کشت غله کشاورزان شرق اصفهان برطبق چهار سنوات گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب رهاسازی زاینده‌رود از ساعت 24 دیشب، بعدازظهر امروز به شهر اصفهان خواهد رسید، افزود: این بازگشایی نوبت آخر، برای کشت غلات کشاورزان شرق است که به مدت 10 روز با میزان حجم 45 میلیون مترمکعب رهاسازی شده است.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان در پاسخ به اینکه براساس توافقات چنانچه مقرر بود آب زاینده‌رود برای کشاورزان شرق اصفهان طی 5 نوبت رهاسازی شود چرا بازگشایی آن در بستر رودخانه در جهت جلوگیری از هدررفت میزان حجم سد با توجه به کاهش چندین درصدی و حفظ محیط زیست و عدم نابودی آبزیان به صورت مداوم جریان نداشته است، گفت: این مباحث، موضوعاتی زیرنظر وزارت نیرو است! اما اگر طی این مدت، آب به‌طور مداوم و با فشار کمتر در رودخانه جاری بود نه تنها جهت چاه‌های زیرزمینی و معضلات فرونشست زمین بسیار سودمندتر بود بلکه کشاورزان هم با آسودگی خیال برای کشت غلات کیفیت‌تر اقدام می‌کردند.

وی ادامه داد: طی برگزاری جلسات اولیه و تصمیمات برای بازگشایی سد زاینده‌رود جهت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان، پیشنهاد صنف کشاورزان بر رهاسازی مداوم و با فشار اندک به منظور کاهش هدررفت کمتر آب بر بستر رودخانه بود که این طرح متاسفانه مورد قبول قرار نگرفت. چنانچه تمام شرایط به طور صحیح اجرایی می‌شد هم اکنون وضعیت کشاورزان مطلوب‌تر از موقعیت فعلی بود.

وحیدا با اشاره به اینکه باز و بسته شدن زاینده‌رود طی چهار نوبت جهت کشت غله کشاورزان شرق اصفهان بی‌تاثیر هم برای چاه‌های زیرزمینی، شهرداری و دغدغه‌های فرونشست زمین نبوده است، بیان کرد: بازگشایی آب طی این مدت برای کشاورزان شرق اصفهان با وجود عدم بهره 100 درصدی از آن نتایج مثبت در برداشت محصول خواهد داشت چرا که آنها سال گذشته متاسفانه هیچ‌گونه کشتی نداشته‌اند اما امیدواریم تخصیص آب برای کشت پاییز با برنامه‌ریزی و مدیریت دقیقی‌ اجرایی گردد.

رئیس هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با تاکید براینکه مقرر شده برای کشت پاییز کشاورزان شرق اصفهان 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زاینده‌رود ذخیره‌سازی شود، اظهار داشت: امیدواریم تجربه 5 نوبت باز و بسته شدن آب رودخانه جهت آبیاری شرق استان تجربه‌ای برای وزارت نیرو باشد که به منظور جلوگیری از پرت کمتر در توزیع و مدیریت آب برنامه‌ریزی صحیح صورت بگیرد.

30 پیشنهاد شورای شهر اصفهان برای سفر هیئت دولت/ آب زاینده‌رود دائمی و قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران تکمیل شودتشنگی در روستاهای سرچشمه رودخانه‌های کارون و زاینده‌رود/ تعلل مدیران سابق در تأمین آب شرب 23 روستای کوهرنگ‌

وی در ادامه افزود: سال 1398 باوجود گرمای طاقت فرسای تابستان با حمایت آب منطقه‌ای و صنف کشاورزان 97 میلیون مترمکعب آب طی مدت 78 روز در آبشار به منظور کشت کشاورزان توزیع کردیم که محصولات خوبی هم برداشت شد، اما امیدواریم برای کشت پاییزه امسال با مشکلات فعلی مدیریت شود.

وحیدا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیفیت گندم کشت شده در نقاط مختلف شرق اصفهان را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: میزان حجم هر چهار نوبت آب در اختیار کشاورزان شرق یکسان بوده است، اما به دلیل عواملی همچون تنش در موقع تقسیم آب، کشت دیرهنگام، تغییرات آب و هوایی و کمبود آب؛ کیفیت گندم شرایط مطلوبی ندارد، اما به علت نبود هیچ‌گونه کشت محصول طی سال گذشته در حال حاضر وضعیت مناسب‌تر است و کشاورزان هم راضی هستند.

وی پیرامون اینکه برداشت‌های غیرمجاز صنایع از زاینده‌رود همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: در این زمینه اقدامات بسیاری صورت گرفته اما عملا اقدامی اجرایی نشده است.

انتهای پیام/163/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزان شرق اصفهان آب زاینده رود میزان حجم برای کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رحیم کریمی» از حوزه سمیرم به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

*مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

امنیت غذایی و به ویژه تولیدات کشاورزی در حال حاضر در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، ضمن اینکه ضروری است در حوزه کشاورزی به عنوان حوزه استراتژیک تصمیمات درست و کارشناسی گرفته شود تا بتوانیم شاهد بهبود شرایط کشاورزان، افزایش کیفیت تولیدات کشاورزی و همچنین تقویت امنیت غذایی در کشور باشیم.

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اولویت بنده در صورت موفقیت به حضور در مجلس دوازدهم است چرا که در این زمینه نیاز جدی در خصوص تغییر رویکرد وجود دارد.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

استان اصفهان علی رغم برچسب برخورداری دارای چالش‌های زیادی است، اما در این بین از نظر بنده چالش‌های حوزه آب، محیط زیست و کشاورزی از دیگر بخش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

از سویی نیز باید توجه داشت که شغل اکثر مردمان حوزه انتخابیه اینجانب یعنی سمیرم کشاورزی و دامپروری است و در صورت ورود به مجلس سعی بر این دارم که در حوزه حل مشکلات کشاورزان و به ویژه باغداران، خرید تضمینی تولیدات کشاورزی و باغداری و همچنین پیگیری برای تخصیص تسهیلات مناسب برای به روز رسانی و استفاده از فناوری‌های روز در حوزه کشاورزی و همچنین تعیین محل مناسبی برای جبران خسارت کشاورزان ناشی از بلایای طبیعی اقدامات لازم را انجام دهم.

کد خبر 6100163

دیگر خبرها

  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • خط انتقال آب جدید شهر زاینده‌رود بهره‌برداری شد
  • جزئیات برگزاری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع)
  • نشست چندباره خیابان‌های اصفهان/وقتی زمین زیر پای مردم سست می‌شود
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • آماده‌سازی و نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب